Известие

Collapse
No announcement yet.

145 проблем със скоростомера/километража

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145 проблем със скоростомера/километража

ПОМОЩ скоростомера/километража отказаха
    от време на време проработват но за кратко
    кажете каде е проблема и как да го отстраня саморачно или да ходим по сервизи ПЛС ПОМОГНЕТЕ ЧЕ Е ОТВРАТИТЕЛНО БЕЗ
    скоростомера и километража

само предположение - да не се е откачило жилото (на пасат съм го имал този проблем - гениите от WV са сложили пластмасова отливка тип "зъбно колело + ос" с часовникарски размери да върти жилото на километража и скоростомера). тук не знам как е, още не съм разучил, но би трябвало да има жило. м/у другото, на пасата жилото го смениха за 10-тина лева, не е сложна операция явно...
    sigpic
    Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Няма жило. Тук е електроника. Принципно можеш да провериш дали буксата отзад на таблото прави хубав контакт, но ако имаш air bag да знаеш, че разкачането на буксите често води до натрупване на грешки за air bag-а и ще се наложи да ходиш на диагностика после да ти ги чистят.
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Колега,ако не го оправиш имам за продаване километраж перфектен Ако решиш нещо пиши ЛС
        Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
        sigpic

Comment

ще пробвам да жидя с буксите но тряя свалям километража като се наспа ще го погледна
          мерси

Comment

Щом от време на време проработва за малко съм почти сигурен ,че проблема е в датчика на скоростите.Ако си с боксер имам такъв
            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

не с JTD съм
              а каде е този датчик ???

Comment

А като спре скоростомера, километража също ли спира да отчита? Важно е да се знае, за да е сигурно къде е проблемът - в таблото, или по датчици/кабели.
                Датчикът е на скоростната кутия. На ТС-а е откъм купето на доста шибано място. На JTD също би трябвало да е някъде там.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

да спира да отчита
                  днес свалях километража
                  но пак сащия Х.Й
                  така че остава да е слаба връзка някъде щото ту тръгва ту спира

Comment

Мисля че ти губи маса,по разрови се основно да огледаш кабелите около таблото. Успех
                    146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

На мене това колебание на километража ми се получи от датчика по същия начин,когато го искарах и го разглобих вътре платката беше почти на 2 части.И кото се е клатила е давала контакт когато и кефне
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Аз имам подобен проблем само скоростомера ми не работи от време на време като вляза в някоя дупка и проработва ама не ми се вади тази гадна пластмаса отпред и си свикнах по оборотомера да преценявам

B&B Racing | bb-racingteam.com
                        Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

ае то грозна работа без скоростомер

Comment

Колеги, при мен пък има проблем с дневния и постоянен брояч на километрите. Когато колата е в движение и двата брояча отчитат, но различно - дневния например отчита 6 км, а постоянния отчита до 4 км и спира. При спиране на колата и изключване на захранването, всичко угасва. При следващото подаване на захранване с ключа, дневния брояч се е нулирал, а постоянния се връща винаги на едно и също показание 120500. Според вас в какво може да е проблема? Моля за помощ! Забравих да кажа, че колата е Алфа Ромео 146 - 2000 г. на производство.

Comment

Първоначално публикувано от vsimov Покажи съобщение
                              Колеги, при мен пък има проблем с дневния и постоянен брояч на километрите. Когато колата е в движение и двата брояча отчитат, но различно - дневния например отчита 6 км, а постоянния отчита до 4 км и спира. При спиране на колата и изключване на захранването, всичко угасва. При следващото подаване на захранване с ключа, дневния брояч се е нулирал, а постоянния се връща винаги на едно и също показание 120500. Според вас в какво може да е проблема? Моля за помощ! Забравих да кажа, че колата е Алфа Ромео 146 - 2000 г. на производство.
                              Най-вероятно ти е бърникан километража с цел да върнат километрите, ама е било много непрофесионално
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X